Papar Maklumat Kursus
Kod Kursus BP01/22
Kursus KURSUS APLIKASI BIOSEKURITI PERIKANAN (PERTENGAHAN)
Tahun 2022 Siri Kursus 1

Kursus Ini Berstatus : Terhad

Maklumat Kursus   Kandungan   Penyelia & Fasilitator  
Fasilitator
Bil Nama Peranan Catatan
1 MOHD GHAZALI BIN A. MANAP PENCERAMAH TAJUK: GLOBALISASI PERDAGANGAN MAKANAN.
2 ROSLAN BIN ABU HASAN PENCERAMAH TAJUK: MYGAP AKUAKULTUR.
3 ROZIATON BINTI ABDUL WAHAB PENCERAMAH TAJUK: AKTA MAKANAN 1983 DAN PERATURAN DIBAWAHNYA.
4 ZARINA BT ZAINUDDIN PENCERAMAH TAJUK: PENGENALAN KEPADA MS ISO 17025:2017 (GENERAL REQUIREMENTS FOR THE COMPETENCE OF TESTING AND CALIBRATION LABORATORIES)
5 MUHAMMAD IKRAM BIN ABD TALIB PENCERAMAH TAJUK: AKTA PERKHIDMATAN KUARANTIN DAN PEMERIKSAAN 2011 DAN PERATURAN DIBAWAHNYA.
6 DATO ADNAN BIN HUSSAIN PENCERAMAH TAJUK: KRONOLOGI BIOSEKURITI PERIKANAN.
7 AINUL YASMIN BT HJ MD YUSOFF PENCERAMAH TAJUK: 1. PERUNDAGAN BERKAITAN KESELAMATAN MAKANAN. 2. PENGURUSAN KESIHATAN IKAN.
8 ZETI HAFIZA BT ZAKARIA PENCERAMAH TAJUK: 1. PROGRAM KESIHATAN AWAM BAGI SEKTOR AKUAKULTUR. 2. PRINSIP PENSIJILAN UNTUK PENGIMPORTAN DAN PENGEKSPORTAN IKAN DAN HASILAN IKAN.
9 NORAZIZAH BT KEMAT PENCERAMAH TAJUK: 1. PIAWAIAN KESELAMATAN MAKANAN BAGI SEKTOR PERIKANAN. 2. PROGRAM KESIHATAN AWAM BAGI SEKTOR PERIKANAN TANGKAPAN.
10 YM RAJA YANA MELEESSA BT RAJA HAROON ARASHID PENCERAMAH TAJUK: DASAR PENGURUSAN KESIHATAN IKAN DI MALAYSIA.
11 ABDUL HAKIM BIN KARIM PENCERAMAH TAJUK: 1. TAKLIMAT DAN AMALI PENSAMPELAN PENYAKIT IKAN (PENGURUSAN KESIHATAN IKAN). 2. PRINSIP HACCP DALAM SEKTOR PERIKANAN.

Penyelia Kursus
Bil Nama Jawatan Cawangan
1 Hasyarudin bin Halim KAWALSELIA DAN PERLINDUNGAN SUMBER
2 MOHAMMAD ZIAD HARITH BIN AHMAD FODZI Pembantu Perikanan BAHAGIAN PENGEMBANGAN DAN PEMINDAHAN TEKNOLOGI